Si të gatuajmë tiramisu me pjeshkë?
Askush nuk i thotë jo një ëmbëlsire, e veçanërisht fëmijët.
Tiramisuja me pjeshkë është një prej ëmbëlsirave të cilën është e vështirë ta refuzosh. Por si përgatitet ajo?
Përbërësit e recetës:
1 pako biskota
3-4 pjeshkë
250 gr krem djathi ose salcë kosi
2 lugë gjelle mjaltë
50 gr çokollatë e shkrirë
1 filxhan çaji neskafe
Vanilje
Fillimish pasi i lajmë me ujë të bollshëm i qerojmë 2 pjeshkë dhe së bashku me një lugë mjaltë i bëjmë pure. Ndërsa 2 pjeshkët e tjera i presim në kubikë të vegjël pa i qeruar dhe i përziejmë me purenë e përgatitur pak më parë.
Trazojmë kremin e djathit ose salcën e kosit me një lugë gjelle vanilje dhe një lugë gjelle mjaltë.
Në një tavë vendosim fillimisht një rresht me biskota të njomura me neskafen e përgatitur.
Mbi biskota shtrojmë një rresht me krem djathi (ose salcë kosi) dhe mbi të, vendosim purenë me pjeshkë.
E mbulojmë purenë me biskota të njomura me neskafe, përsëri vendosim krem djathë (ose salcë kosi), pure pjeshke dhe në fund të gjithë sipërfaqen e mbulojmë me çokollatë të thërrmuar.
Para se të serviret tiramisuja duhet të qëndrojë në frigorifer për disa orë.
Biskota, ëmbëlsira më e dashur e Krishtlindjes
Misri i zier ka efekte pozitive në lëkurë dhe shikim
Selinoja, bima çudibërëse që kuron shumë sëmundje